Türkiye Today’in 14 Mayıs 2026 tarihli haberine göre ABD’nin bazı ülkelerdeki temsilcilikleri, Dünya Kupası öncesinde turist vizelerine öncelik verdiği için J-1 değişim vizesi mülakat kapasitesini ciddi biçimde azalttı.
Öne Çıkan Gelişmeler
- İddia: Habere göre 2025 sonunda gönderilen dahili bir Dışişleri yazısı, temsilciliklere Dünya Kupası taraftarlarının B1/B2 vizelerine J-1’den önce öncelik vermesini istedi.
- Etkilenen ülkeler: Türkiye, Kazakistan, Moğolistan, Polonya, Sırbistan, Slovakya ve Tayland’daki temsilciliklerde J-1 kapasitesinin %50–90 azaltıldığı bildirildi.
- Türkiye: Yaklaşık 4.000 kayıtlı katılımcı yaz sezonu öncesinde randevu alamadı; dünya genelinde yaklaşık 25.000 öğrenci etkilendi.
- Sosyal medya: Zorunlu sosyal medya incelemesi artık çoğu göçmen olmayan vize türünü kapsıyor.
- Maliyet: Katılımcı başına yaklaşık 5.000 dolar harcama yapılıyor.
Türkiye’den Başvuracak Öğrenciler İçin Ne Anlama Geliyor?
Bu rakamlar resmi bir ABD açıklamasına değil, medya haberine ve sektör temsilcisine dayanıyor. Yine de Work and Travel veya herhangi bir ABD vizesi planlayan öğrencilerin randevu için çok erken başvurması gerektiği açık.
Ne Yapmalısınız?
- ABD vize randevusunu planladığınız tarihten aylar önce alın.
- Sosyal medya hesaplarınızı başvuru formunda eksiksiz beyan edin.
- Programa ödeme yapmadan önce randevu durumunu netleştirin.
- Ayrıntılı bilgi için Vize danışmanlığı sayfasını inceleyin.
Kaynak: Türkiye Today (14 Mayıs 2026)
Bu haber, yayın tarihindeki resmi duyurulara ve güvenilir haber kaynaklarına dayanır. Göç ve eğitim kuralları sık değişir; başvuru öncesinde güncel şartları resmi kaynaklardan veya danışmanınızdan teyit edin.
Bu Gelişme Planınızı Nasıl Etkiliyor? 21 Yıllık Tecrübemizle Birlikte Değerlendirelim
2005’ten beri ABD başvuru süreçlerini yakından takip ediyoruz. Okul seçiminizi, bütçenizi ve vize dosyanızı bu son gelişmelere göre birlikte planlayalım. Danışmanlık kapsamı ve ücreti ön görüşmede şeffaf şekilde paylaşılır.